กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/1826
ชื่อเรื่อง: Metabolomics and flavoromics analysis of chemical constituent changes during roasting of germinated Sacha inchi (Plukenetia volubilis L.)
ผู้แต่ง/ผู้ร่วมงาน: Kannika Keawkim
Kriskamol Na Jom
กรรณิการ์ แก้วกิ้ม
กฤษกมล ณ จอม
Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry
Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Science and Technology
คำสำคัญ: การเผาผลาญ
Metabolism
การงอกของเมล็ด
Germination
ถั่่วดาวอินคา
Sacha inchi
น้ำมันหอมระเหย
Essences and essential oils
ปฏิกิริยาเมลลาร์ด
Maillard Reaction
วันที่เผยแพร่: 2022
แหล่งอ้างอิง: Food Chemistry: X 15,3 (October 2022), 100399
บทคัดย่อ: This study examined the changes in metabolites together with the flavor profiles of germinated Sacha inchi seeds during roasting by using gas chromatography. The results indicated that roasting partially increased the browning index, amino acid levels, total phenolic content, and antioxidant capacity, but slightly decreased the levels of reducing sugars. Oxidized and rancid compounds were significantly decreased at a 180 ◦C roasting temperature. Pyrazine, furan, and pyrrole were Maillard reaction products that were increased at 180 ◦C of roasting. Roasting at 145 ◦C for 45 min after germination for 4 days was determined to be the optimal conditions for roasting germinated Sacha inchi seeds, which reduced the off-flavor and burned taste. The roasted germinated Sacha inchi seed contains higher amino acids than raw seed, which could be used as an alternative source for food products and supplements. In addition, the roasted germinated seeds at 4 days were recommended for food applications.
URI: https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/1826
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:Science and Technology - Articles Journals

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
แฟ้ม รายละเอียด ขนาดรูปแบบ 
Metabolomics-and-flavoromics-analysis-of-chemical-constituent.pdf4.2 MBAdobe PDFดู/เปิด


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น