กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/4265
ชื่อเรื่อง: The Influence of Green Logistics towards the Business Performance under Circular Economy Principles: The Case of the Packaged Food Industry in Thailand
ผู้แต่ง/ผู้ร่วมงาน: Patchara Phochanikorn
Napat Srinual
Chutira Rabob
Morakhot Kamphaengphet
พัชรา โพชะนิกร
ณภัทร ศรีนวล
ชุติระ ระบอบ
มรกต กำแพงเพชร
Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Business Administration
Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Business Administration
Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Business Administration
Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Business Administration
คำสำคัญ: Food container industry
อุตสาหกรรมบรรจุภัณฑ์อาหาร
Business logistics
การบริหารงานโลจิสติกส์
Sustainable Development
การพัฒนาแบบยั่งยืน
Circular economy
เศรษฐกิจหมุนเวียน
วันที่เผยแพร่: 2024
แหล่งอ้างอิง: วารสารบริหารธุรกิจและการจัดการปริทัศน์ 16,2 (กรกฎาคม-ธันวาคม 2567) : 314-333.
บทคัดย่อ: This study examined the factors influencing the firm performance under circular economy principle using Thailand packaged food industry context. We hypothesized that the firm performance under circular economy optimized when process alignment exists in green logistics customer integration, and production efficiency. We distributed the questionnaire survey to 400 entrepreneurs of packages food enterprise in Thailand and analyzed the data vis Partial Least Square Structural Equation Modeling (PLS-SEM) using SmartPLS 4.0 program. Reflective-formative model was employed and the reliability test, validity test, and hypothesis testing were conducted. The results confirmed that green logistics positively influence firm performance under circular economy principles directly and indirectly via the mediating roles of customer integration and production efficiency. The findings imply that customer integration and production efficiency play important roles in enhancing the operational success and firm stability. Out empirical results provide guidelines for entrepreneurs in strategic green supply chain management such as logistics efficiency, waste reduction, pollution prevention, green innovation access, all of which enable advancement in Thailand packaged food industry towards becoming a sustainable manufacturing base for the global markets.
รายละเอียด: สามารถเข้าถึงบทความฉบับเต็ม (Full Text) ได้ที่ : https://so01.tci-thaijo.org/index.php/bahcuojs/article/view/274686/178457
URI: https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/4265
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:Business Administration - Articles Journals

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
แฟ้ม รายละเอียด ขนาดรูปแบบ 
The-Influence-of-Green-Logistics-towards-the-Business-Performance.pdf78.4 kBAdobe PDFดู/เปิด


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น