Please use this identifier to cite or link to this item: https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/2357
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorนพวัฒน์ เพ็งคำศรี-
dc.contributor.authorสุธีรา ญานะโส-
dc.contributor.authorปารภัทร โศภารักษ์-
dc.contributor.authorNoppawat Pengkumsri-
dc.contributor.authorSuthira Yanaso-
dc.contributor.authorParapat Sobharaksha-
dc.contributor.otherHuachiew Chalermprakiet University. Faculty of Pharmaceutical Sciencesen
dc.contributor.otherHuachiew Chalermprakiet University. Faculty of Pharmaceutical Sciencesen
dc.contributor.otherHuachiew Chalermprakiet University. Faculty of Pharmaceutical Sciencesen
dc.date.accessioned2024-06-03T07:44:49Z-
dc.date.available2024-06-03T07:44:49Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttps://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/2357-
dc.descriptionProceedings of the 6th National and International Conference on "Research to Serve Society", 22nd June 2018 at Huachiew Chalermprakiet University, Bangphli District, Samutprakarn, Thailand. p. 805-812.en
dc.description.abstractการศึกษาในครั้งนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อพัฒนาระบบอิมัลชันที่สามารถเตรียมได้ง่าย ใช้ต้นทุนต่ำ และมีความคงตัว สำหรับทดสอบฤทธิ์ต้านออกซิเดชันในโมเดลที่มีขั้ว โดยใข้สารสกัดดอกอัญชันและน้ำมันรำข้าว ผลพบว่าอิมัลชันในรูปแบบ oil-in-water เตรียมได้จากทวีน 80 และโพรพิลลีนไกลคอลมีความคงตัว 7 วัน ผลการต้านออกซิเดชันของอิมัลชัน พบว่าสารสกัดดอกอัญชันแสดงฤทธิ์ไม่ต่างกันในตัวทำละลายเปรียบเทียบและระบบอิมัลชัน ส่วนน้ำมันรำข้าวจะแสดงฤทธิ์ในระบบอิมัลชันที่ดีกว่าในตัวทำละลายเปรียบเทียบ นอกจากนี้อิมัลชันของสารสกัดผสมแสดงฤทธิ์ต้านออกซิเดชันที่เพิ่มขึ้นตามความเข้มข้นของสารสกัดดอกอัญชัน ประโยชน์ของการศึกษานี้จะนำไปสู่การนำระบบอิมัลชันไปใช้ทดสอบฤทธิ์ทางชีวภาพในโมเดลอื่นๆ ต่อไปen
dc.description.abstractThe aims of this study were to develop emulsion system which simply preparation, low cost and stable for polar in vitro antioxidant investigation, using butterfly pea flower and rice bran oil extracts. The results showed that developed emulsion were oil-in-water system, and stable for 7 days. The antioxidant activities of emulsion showed that activities of butterfly pea flower extracts in emulsion exhibited greater than comparative solvent. Besides, emulsion mixtures of extracts exhibited antioxidant activities upon dose dependent of butterfly pea flower extracts. These beneficial results may lead to develoed-emulsion systems for biological investigation using other models.en
dc.language.isothen
dc.rightsมหาวิทยาลัยหัวเฉียวเฉลิมพระเกียรติen
dc.subjectอิมัลชันen
dc.subjectEmulsionsen
dc.subjectน้ำมันรำขาวen
dc.subjectRice bran oilen
dc.subjectดอกอัญชันen
dc.subjectButterfly pea floweren
dc.subjectสารสกัดจากพืชen
dc.subjectPlant extractsen
dc.subjectแอนติออกซิแดนท์en
dc.subjectAntioxidantsen
dc.titleการพัฒนาระบบอิมัลชันสำหรับทดสอบประสิทธิภาพการต้านออกซิเดชันโดยใช้สารสกัดดอกอัญชันและน้ำมันรำข้าวเป็นโมเดลen
dc.title.alternativeDevelopment of Emulsion System for Antioxidation Capability Assay using Butterfly Pea Flower and Rice Bran Oil Extracts to Modelen
dc.typeProceeding Documenten
Appears in Collections:Pharmaceutical Sciences - Proceeding Document

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
HCU2018-Development-of-Emulsion-System-for-Antioxidation.pdf700.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.