DSpace Repository

การพัฒนาและประเมินความคงตัวเวชสำอางดูแลผิวที่มีสารสกัดผลหม่อนสำหรับต่อต้านริ้วรอย

Show simple item record

dc.contributor.author นพวัฒน์ เพ็งคำศรี
dc.contributor.author สุธีรา ญานะโส
dc.contributor.author Noppawat Pengkumsri
dc.contributor.author Suthira Yanaso
dc.contributor.other Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Pharmaceutical Sciences en
dc.contributor.other Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Pharmaceutical Sciences en
dc.date.accessioned 2024-06-30T04:28:32Z
dc.date.available 2024-06-30T04:28:32Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.uri https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/2426
dc.description Proceedings of the 7th National and International Conference on "Research to Serve Society", 12 July 2019 at Huachiew Chalermprakiet University, Bangphli District, Samutprakarn, Thailand. p. 1194-1201. en
dc.description.abstract การศึกษาในครั้งนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อพัฒนาตำรัชเวชสำอางจากสารสกัดผลหม่อนสำหรับต่อต้านริ้วรอยและประเมินความคงตัวทางกายภาพ เคมี และฤทธิ์ทางชีวภาพโดยการผลิตตำรับครีมและโลชั่นที่บรรจุสารสกัดผลหม่อนและส่วนประกอบในตำรับมาจากธรรมชาติ จากนั้นนำไปเก็บรักษาที่อุณหภูมิ 4, 25, 30 และ 45 องศาเซลเซียส เป็นระยะเวลา 90 วัน ทำการประเมินลักษณะทางกายภาพ ความเป็นกรด-ด่าง ปริมาณฟีนอลิกรวม และฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระ ผลพบว่าการเก็บรักษาตำรับเวชสำอางผลหม่อนคงตัวสูงสุดที่ 4 องศาเซลเซียส ตลอดระยะเวลาการเก็บรักษาแสดงความเป็นกรด-ด่างเท่ากับ 4.50+-0.05 และไม่มีการเปลี่ยนแปลงลักษณะทางกายภาพ ปริมาณฟีนอกรวม และฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระอย่างมีนัยสำคัญ en
dc.description.abstract The aims of this study were to develop cosmeceuticals formulation from mulberry fruit extracts for anti-wrinkle and to evaluate physical, chemical, and biological stabilities. The cream and lotion formulas containing mulberry fruit extracts and natural ingredients were formulated. Then the cream and lotion were stored at 4, 25, 30 and 45°C for 90 days, and the physical property, pH, total phenolic content, and antioxidant activity were evaluated. The results showed that cosmeceutical formulations of mulberry fruit extracts stabilized superbly at 40°C. The pH of storage was 4.50+-0.05, and physical, chemical, and antioxidant properties were not changed significantly. en
dc.language.iso th en
dc.rights มหาวิทยาลัยหัวเฉียวเฉลิมพระเกียรติ en
dc.subject หม่อน en
dc.subject Mulberry en
dc.subject ผิวหนัง -- รอยย่น en
dc.subject Skin -- Wrinkles en
dc.subject สารสกัดจากพืช en
dc.subject Plant extracts en
dc.subject ครีมถนอมผิว en
dc.subject Barrier creams en
dc.title การพัฒนาและประเมินความคงตัวเวชสำอางดูแลผิวที่มีสารสกัดผลหม่อนสำหรับต่อต้านริ้วรอย en
dc.title.alternative Development and Stability Evaluation of Skin Care Cosmeceuticals Containing Mulberry Extracts for Anti-wrinkle en
dc.type Proceeding Document en


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account