Please use this identifier to cite or link to this item:
https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/4545
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | สุรภา วิมูลสุข | - |
dc.contributor.author | วิชุตา อยู่ยงค์ | - |
dc.contributor.author | Surapa Vomoonsuk | - |
dc.contributor.author | Wichuta Youyong | - |
dc.contributor.other | Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Business Administration | en |
dc.contributor.other | Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Business Administration | en |
dc.date.accessioned | 2025-09-18T01:34:20Z | - |
dc.date.available | 2025-09-18T01:34:20Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/4545 | - |
dc.description | Proceedings of the 8th National and International Conference on "Research to Serve Society" "Research to Serve Society", 25 June 2021 at Huachiew Chalermprakiet University, Bangphli District, Samutprakarn, Thailand p. 1357-1362. | en |
dc.description.abstract | งานวิจัยนี้ศึกษาการปรับปรุงประสิทธิภาพสายการผลิตโรงงานอาหารแห่งหนึ่งโดยการประยุกต์ใช้หลักการเคลื่อนไหวและเวลาเนื่องจากในปัจจุบันการทำงานของพนักงานในสายการผลิตเป็นการทำงานที่ไม่มีแบบแผนและไม่มีการมอบหมายงานให้กับพนักงานแต่ละคนอย่างเหมาะสมจากสาเหตุดังกล่าวจึงทำการศึกษาปัญหาเพื่อเพิ่มประสิทธิภาพในสายการผลิตที่เป็นอยู่ในปัจจุบันเพื่อช่วยลดความสูญเปล่าและต้นทุนการผลิต มุ่งเน้นในเรื่องการวิเคราะห์การปฏิบัติงานและเวลาในการทำงานเพื่อลดจำนวนพนักงานต่อสายการผลิต ร้อยละจำนวนพนักงานที่ลดลง 7.69 และ 38.46 ซึ่งจะนำไปสู่การลดต้นทุนการผลิตในหลายๆ ด้าน | en |
dc.description.abstract | This project aims to improve performance and increase efficiency in production line of rice snack from a case study manufacturer by applying the time and motion study. There is no work procedure in production line, and no proper amount of work for each worker. Corporate governance had recognized the problem in this production line to increase production efficiency, eliminate waste and reduce production costs, focus on performance analysis and work measurement, and to reduce the number of workers in production line of 7.69% and 38.46%, leading to decreasing costs, for example cost of labor. | en |
dc.language.iso | th | en |
dc.rights | มหาวิทยาลัยหัวเฉียวเฉลิมพระเกียรติ | en |
dc.subject | การควบคุมการผลิต | en |
dc.subject | Production control | en |
dc.subject | การศึกษาการเคลื่อนที่ | en |
dc.subject | Motion study | en |
dc.subject | การศึกษาเวลา | en |
dc.subject | Time study | en |
dc.subject | ต้นทุนการผลิต | en |
dc.subject | Cost | en |
dc.subject | การควบคุมความสูญเปล่า | en |
dc.subject | Loss control | en |
dc.subject | อุตสาหกรรมอาหาร – การควบคุมการผลิต | en |
dc.subject | Food industry and trade -- Production control | en |
dc.title | การปรับปรุงประสิทธิภาพสายการผลิตในหน่วยงานบรรจุ กรณีศึกษา : บริษัท สิงห์ คาเมดะ (ประเทศไทย) จำกัด | en |
dc.title.alternative | Production Efficiency Improvement in Packing Department: A Case Study of Singha Kameda (Thailand) Company Limited | en |
dc.type | Proceeding Document | en |
Appears in Collections: | Business Administration - Proceeding Document |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Production-Efficiency-Improvement-in-Packing-Department.pdf | 1.44 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.