Please use this identifier to cite or link to this item: https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/2614
Title: การบริการอาหารและเครื่องดื่มสำหรับนักท่องเที่ยวของเส้นทางการท่องเที่ยวเชิงนิเวศทางน้ำในพื้นที่ตำบลศีรษะจรเข้น้อย อำเภอบางเสาธง จังหวัดสมุทรปราการ
Other Titles: Food and Beverage Services for Tourist of Water Eco-tourism Route in Sisa Chorakhe Noi Sub—district, Bang Sao Thong District, Samut Prakan
Authors: จิรชัย หมื่นฤทธิ์
รวินท์นิภา จุลกิตติพนธ์
จิตติณชุลี บุญช่วย
ศาริณี ตั้งอุทัยสุข
อุจฉริต์ อาจาระศิริกุล
Jirachai Muenlit
Ravinnipha Junlakittipha
Jittinchulee Boonchuai
Sarinee Tanguthaisul
Udchari Arjarasirikoon
Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Liberal Arts
Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Liberal Arts
Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Liberal Arts
Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Liberal Arts
Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Liberal Arts
Keywords: การท่องเที่ยวเชิงนิเวศ -- ไทย -- สมุทรปราการ
Ecotourism -- Thailand -- Samut Prakarn
การท่องเที่ยวโดยชุมชน -- ไทย -- สมุทรปราการ
Rural tourism -- Thailand -- Samut Prakarn
ศีรษะจรเข้น้อย (สมุทรปราการ)
Sisa Chorakhe Noi (Samut Prakarn)
การท่องเที่ยวทางน้ำ
บริการอาหาร
Food service
เครื่องดื่ม
Beverages
Issue Date: 2019
Publisher: มหาวิทยาลัยหัวเฉียวเฉลิมพระเกียรติ
Citation: วารสารศิลปศาสตร์ปริทัศน์ 14, 1 (มกราคม-มิถุนายน 2562) : 45-53. 2019
Abstract: บทความวิชาการนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อสังเคราะห์การท่องเที่ยวและการพัฒนาการบริการอาหารและเครื่องดื่มในพื้นที่ตำบลศีรษะจรเข้น้อย อำเภอบางเสาธง จังหวัดสมุทรปราการ ในการให้บริการกับนักท่องเที่ยวในเส้นทางการท่องเที่ยว ตำบลศีรษะจรเข้น้อย โดยมีการบริการอาหารในเส้นทางท่องเที่ยวที่ดำเนินการโดยประชาชนในชุมชนและการมีส่วนร่วมจากภาครัฐและเอกชนในพื้นที่ในการสร้างรายได้จากเส้นทางท่องเที่ยวเชิงนิเวศทางน้ำ 3 เส้นทาง ซึ่งแต่ละเส้นทางมีการบริการอาหารไทยในรูปแบบสำหรับอาหารพื้นถิ่น ประกอบด้วยอาหารคาว 3 รายการ อาหารหวาน 1 รายการ และเครื่องดื่ม 1 รายการ
This article aimed to synthesize the tourism and the development of food and beverage services in Sisa Chorakhe Noi Sub-district, Bang Sao Thong District, Samut Prakan. The service provided to the tourists in such area including food service managed by local people and the participation of government and private sectors. To earn the revenue, the three water eco-tourism routes provided Thai local food, each comprised three meat dishes, one dessert dish, and one beverage menu
Description: สามารถเข้าถึงบทความฉบับเต็มได้ที่ https://so04.tci-thaijo.org/index.php/larhcu/article/view/193153/134613
URI: https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/2614
Appears in Collections:Liberal Arts - Artical Journals

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Food-and-Beverage-Services-for-Tourist-of-Water-Eco-tourism .pdf104.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.