DSpace Repository

การปรับปรุงประสิทธิภาพสายการผลิตในหน่วยงานบรรจุ กรณีศึกษา : บริษัท สิงห์ คาเมดะ (ประเทศไทย) จำกัด

Show simple item record

dc.contributor.author สุรภา วิมูลสุข
dc.contributor.author วิชุตา อยู่ยงค์
dc.contributor.author Surapa Vomoonsuk
dc.contributor.author Wichuta Youyong
dc.contributor.other Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Business Administration en
dc.contributor.other Huachiew Chalermprakiet University. Faculty of Business Administration en
dc.date.accessioned 2025-09-18T01:34:20Z
dc.date.available 2025-09-18T01:34:20Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri https://has.hcu.ac.th/jspui/handle/123456789/4545
dc.description Proceedings of the 8th National and International Conference on "Research to Serve Society" "Research to Serve Society", 25 June 2021 at Huachiew Chalermprakiet University, Bangphli District, Samutprakarn, Thailand p. 1357-1362. en
dc.description.abstract งานวิจัยนี้ศึกษาการปรับปรุงประสิทธิภาพสายการผลิตโรงงานอาหารแห่งหนึ่งโดยการประยุกต์ใช้หลักการเคลื่อนไหวและเวลาเนื่องจากในปัจจุบันการทำงานของพนักงานในสายการผลิตเป็นการทำงานที่ไม่มีแบบแผนและไม่มีการมอบหมายงานให้กับพนักงานแต่ละคนอย่างเหมาะสมจากสาเหตุดังกล่าวจึงทำการศึกษาปัญหาเพื่อเพิ่มประสิทธิภาพในสายการผลิตที่เป็นอยู่ในปัจจุบันเพื่อช่วยลดความสูญเปล่าและต้นทุนการผลิต มุ่งเน้นในเรื่องการวิเคราะห์การปฏิบัติงานและเวลาในการทำงานเพื่อลดจำนวนพนักงานต่อสายการผลิต ร้อยละจำนวนพนักงานที่ลดลง 7.69 และ 38.46 ซึ่งจะนำไปสู่การลดต้นทุนการผลิตในหลายๆ ด้าน en
dc.description.abstract This project aims to improve performance and increase efficiency in production line of rice snack from a case study manufacturer by applying the time and motion study. There is no work procedure in production line, and no proper amount of work for each worker. Corporate governance had recognized the problem in this production line to increase production efficiency, eliminate waste and reduce production costs, focus on performance analysis and work measurement, and to reduce the number of workers in production line of 7.69% and 38.46%, leading to decreasing costs, for example cost of labor. en
dc.language.iso th en
dc.rights มหาวิทยาลัยหัวเฉียวเฉลิมพระเกียรติ en
dc.subject การควบคุมการผลิต en
dc.subject Production control en
dc.subject การศึกษาการเคลื่อนที่ en
dc.subject Motion study en
dc.subject การศึกษาเวลา en
dc.subject Time study en
dc.subject ต้นทุนการผลิต en
dc.subject Cost en
dc.subject การควบคุมความสูญเปล่า en
dc.subject Loss control en
dc.subject อุตสาหกรรมอาหาร – การควบคุมการผลิต en
dc.subject Food industry and trade -- Production control en
dc.title การปรับปรุงประสิทธิภาพสายการผลิตในหน่วยงานบรรจุ กรณีศึกษา : บริษัท สิงห์ คาเมดะ (ประเทศไทย) จำกัด en
dc.title.alternative Production Efficiency Improvement in Packing Department: A Case Study of Singha Kameda (Thailand) Company Limited en
dc.type Proceeding Document en


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account